Contactlenzen

Contactlenzen zijn er in veel soorten en toepassingen. Natuurlijk heb je zachte- en harde of beter gezegd vormstabiele contactlenzen. En wat relatief nieuw is zijn Nachtlenzen. De sterkte is voor het dragen geen belemmering meer, en er zijn lenzen met cilinder, en leessterkte. En afhankelijk voor welke toepassing is er voor nagenoeg iedereen wel de mogelijkheid om lenzen te dragen.

Wat zijn nou nachtlenzen?

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

uw lenzen verzorgen

Het reinigen en desinfecteren van uw lenzen zijn twee van de belangrijkste dingen die u kunt doen. Niet goed met uw contactlenzen omgaan en ze niet goed reinigen zijn belangrijke oorzaken van oogontsteking en andere problemen. Dus maak reinigen en desinfecteren van uw lenzen een dagelijks ritueel wanneer u uw lenzen er aan het eind van de dag uithaalt.Als u hebt gekozen voor daglenzen, kunt u dit allemaal overslaan!

Scherp zien zonder bril of lenzen