Oogmeting

Wij meten bij van Berlo Optiek met  computergestuurde apparatuur waardoor deze zeer nauwkeurig uitgevoerd kan worden. Met de oogmeting bepalen wij wat voor brilsterkte u eventueel nodig heeft. Ook meten wij hiermee een cilinderafwijking. Dan kunnen wij uw visus bepalen, zeg maar hoe scherp kunt u zien met en zonder bril of lenzen.

Oogonderzoek

Met een zogenaamde spleetlamp kunnen wij uw ogen zeer nauwkeurig bekijken. Wij bekijken de algehele gezondheid van de ogen, en controleren of u eventueel ontstekingen heeft aan uw hoornvlies of oogleden. En we bekijken de ooglens of u misschien (beginnend) staar heeft. Ook bekijken we hiermee of de passing van de contactlenzen optimaal is.

Oogdruk

Bij van Berlo Optiek kunnen wij de oogdruk meten, met de allernieuwste apparatuur, dit gebeurd niet meer met een luchtpufje, waardoor dit onderzoek een stuk minder vervelend is. De oogdruk is erg belangrijk voor de gezondheid van het oog. Wanneer deze te hoog is kunnen er complicaties optreden, en in ernstige geval zelfs lijden tot blindheid. Dat heet glaucoom. Wanneer de oogdruk te laag is verliest het oog “spanning” wat ook kan leiden tot slecht zien.